![рослинний бургер](https://i0.wp.com/meatnews.com.ua/wp-content/uploads/2021/03/106196532-1571774392194gettyimages-1172561137-scaled.jpeg?fit=2560%2C1706&ssl=1)
![НС_CIAB_АМГ](https://meatnews.com.ua/wp-content/uploads/2021/05/amg-banner.gif)
Beyond Meat уклав трирічну угоду з McDonald’s про постачання котлет для веганського бургеру McPlant. У Європі вже почалися випробування.
Американська компанія, що створює альтернативу м’яса на рослинній основі буде «кращим постачальником» для McPlant.
Перший McPlant в Європі
McDonald’s тестує свій новий бургер на рослинній основі в деяких вибраних ресторанах по всьому світу.
Перші тести почались у Швеції 5 січня 2021 року і триватимуть до 15 березня в дев’яти ресторанах. 19 січня McDonald’s також презентував McPlant в 14 ресторанах Данії. Ці випробування завершаться 12 квітня.
Ресторан швидкого харчування розраховує протестувати інші ринки пізніше цього року і в майбутньому.
Бургер став першим продуктом в асортименті McPlant, але досвід роботи з Beyond Meat показав, що будуть вестись інші спільні розробки.
Деталі рецептури не розголошуються, але остання ітерація Beyond Burger включає в себе поєднання білків, що походять з гороху, мунг-бобів і коричневого рису.
Що буде з KFC?
У той же час, Beyond Meat також оголосила про глобальне стратегічне партнерство з Yum! Brands для створення білкових продуктів на рослинній основі для ресторанних мереж KFC, Pizza Hut і Taco Bell.
Обидві угоди були прийняті Good Food Institute (GFI) – неурядовою організацією, яка просуває чисте м’ясо та рослинні аналоги продуктам тваринного походження.
«Коли ці мережі ресторанів рухаються, вся харчова промисловість це помічає», – сказав виконавчий директор GFI Брюс Фрідріх.
Джерело: FoodNavigator
Коментарі: