promo-zsm
promo-zsm

Нова Зеландія експортуватиме м’ясо на британський ринок

Нова Зеландія експортуватиме м’ясо на британський ринок
НС_CIAB_АМГ

Нещодавно Нова Зеландія та Британія підписали Угоду (AIP), що забезпечуватиме доступ новозеландської яловичини до полиць британських продуктових магазинів.

Нова Зеландія рішуче готова повернутися на ринок м’яса Великобританії, маючи численні переваги, надані Угодою (AIP). У спільній заяві Асоціації м’ясної промисловості Британії (MIA) та B + LNZ Нової Зеландії сказано, що фермери, переробники, експортери та загальна економіка Нової Зеландії виграють від збільшення експорту після укладення цієї Угоди.

Нагадаємо, що сектор червоного м’яса Нової Зеландії не мав доступу до британського ринку без квот з моменту приєднання Великобританії до Європейського Союзу в 1973 році.

Сем МакАйвор, виконавчий директор B+LNZ, каже, що AIP є важливим кроком на шляху до укладення ЗВТ між двома країнами та сподівається на міцні торговельні зв’язки між Сполученим Королівством та Новою Зеландією.

“Ця угода дозволить британським споживачам отримувати доступ до найкращих сезонних продуктів протягом усього року. Особливо в такі напружені періоди, як Великдень та Різдво, які припадають на період міжсезоння виробництва м’яса у Великобританії”.

Угода про вільну торгівлю надасть новозеландським компаніям можливість продавати на ринок Великобританії більш широкий асортимент високоякісної продукції, зокрема яловичини.

Після підписання та ратифікації, угода призведе до експорту яловичини та овечини з Нової Зеландії до Британії за режимом тарифної квоти (TRQ). Новій Зеландії буде дозволено поступово збільшувати обсяги експорту протягом 10-річного перехідного періоду.

«Виробники Нової Зеландії та Великобританії поділяють спільні цінності та прихильність до високих стандартів виробництва.

Нова Зеландія є одним із найбільш стійких виробників у світі, і ми маємо хороші умови, щоб задовольнити високі очікування британських споживачів. Для B+LNZ і MIA це було кілька років інтенсивної роботи та переговорів, щоб отримати такий результат для новозеландських фермерів, експортерів і взагалі для всіх новозеландців», – каже Сем МакАйвор.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *