promo-zsm
promo-zsm

Транспортування свиней: поради керівника Topigs Norsvin

Транспортування свиней: поради керівника Topigs Norsvin
pigcentre

Грант Уоллінг – голова Topigs Norsvin Meat Group, який забезпечує реалізацію генетичного потенціалу тварин під час забою, переробки, упаковки, роздрібної торгівлі та, зрештою, споживання. Експерт дав поради з якісного транспортування живих тварин.

Стрес, який відчувають свині під час їхнього завантаження та транспортування, може призвести до поганої якості самого м’яса, що може завдати економічних втрат. Також він знижує рівень низки інших життєвих показників тварин. Саме тому спосіб поводження з тваринами під час транспортування є важливим елементом у виробництві свинини високої якості.

Поради Гранта Уоллінга щодо завантаження та транспортування тварин:

  • Використовуйте дошки-бар’єри та весла для контролю переміщення свиней. Такий спосіб є зручним як для персоналу, так і для самих тварин. До того ж, він викликає набагато менший стрес, ніж електричні наконечники чи інший сільськогосподарський інструмент. Також одягніть персонал у темний одяг.
  • Намагайтеся, щоб рух тварин проходив по прямих коридорах із суцільними стінами або по плавному вигину. Задача зробити так, аби свиня завжди бачила на відстань 3 тварини спереду. Свині, природно , будуть побоюватися різких поворотів, а також переходів від темряви до світла, або навпаки.
  • Ніколи не змішуйте тварин під час завантаження або в транспорті. Для цього можуть знадобитися додаткові огорожі та ворота.
  • Уникайте крутих пандусів, на яких свиням може бути важко орієнтуватися. В ідеалі всі пандуси повинні мати нахил <20 o .
  • Розраховуйте час, необхідний для перевезення та розвантаження транспорту на забійному підприємстві. Уникайте тривалого очікування розвантаження транспортних засобів або руху із заторами.

Нагадаємо, що Topigs Norsvin відкриває свої двері для українських свинарів та запрошує відвідати головний офіс в Нідерландах, завітати в дослідницький центр компанії, а також на власні очі побачити ферму з генетикою TN.

Організовує поїздку Topigs Norsvin спільно з офіційним представництвом в Україні – Центром підвищення ефективності в тваринництві (CIAB).

Деталі та запис до делегації через форму онлайн – залишивши заявку або за телефоном: +380 68 500 300 4.

Дізнатись показники та придбати генетику можна – за посиланням.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *