promo-zsm
promo-zsm

Іспанія з Росією обговорять зняття санкції на хамон

Іспанія з Росією обговорять зняття санкції на хамон

Іспанія готова обговорити з російською владою можливість виключення хамону зі списку санкційної продукції. Про це повідомив радник з питань сільського господарства посольства Іспанії в Росії Карлос Ларраніага, пише MeatNews.

«Звичайно, ми були б готові розглянути це питання з російською владою, але на рівні експертів. Міністерство сільського господарства хотіло б, але не може вирішити це політичне питання, яке слід розглянути на іншому форумі… Але Іспанія хоче, щоб ця ситуація змінилася і санкції були зняті”, – сказав він.

«Російський ринок для Іспанії, для іспанської продукції завжди був одним з пріорітетних… Ембарго завдало нам великої шкоди, серед продуктів, що постраждали найбільше був хамон. Іспанія намагається, як і інші країни ЄС, змінити цю ситуацію, але ця ситуація не залежить від нас. Мета Іспанії – вирішити цю ситуацію якомога швидше. Для цього ми продовжуємо підтримувати всі наші канали комунікації в очікуванні, що це буде вирішено», – сказав дипломат.

“Іспанія хотіла б зняти обмеження, звичайно. Але на даний момент це неможливо, оскільки сторони на найвищому рівні не домовилися”, – підсумував він.

Довідково

Росія в серпні 2014 року заборонила імпорт деяких видів сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції. Під заборону входять продукти, країною походження яких є Україна, США, ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн і Велика Британія. У міру продовження санкцій Російська Федерація продовжила заходи у відповідь, які зараз діють до кінця 2021 року.

Джерело: РІА

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *