promo-zsm
promo-zsm

Стали відомі спікери, які виступатимуть на Last Summer Day

Стали відомі спікери, які виступатимуть на Last Summer Day
pigcentre

30 серпня в Києві відбудеться перша в Україні міжгалузева конференція м’ясокомбінатів та свинокомплексів – Last Summer Day. Ця подія покликана об’єднати вирощування та переробку, покращити ефективність, збільшити ринок та прибутки двох галузей. 

Захід розпочнеться о 10 ранку в Гольф Центрі Київ. На конференції буде презентована генетика Topigs Norsvin, виступить Владислав Качмар – керівник проекту Topigs Norsvin в Україні. Він розкаже про найіноваційнішу генетику свиней у світі, можливості досягнення найкращих показників вирощування свиней в Україні, серед яких – собівартість на рівні провідних країн-експортерів свинини. Генетика Topigs Norsvin представлена на всіх континентах, в усіх країнах – найбільших експортерах свинини – ЄС, Канада, США, Бразилія.

Про “Виклики та перспективи м’ясної галузі та свинарства” розповість очільник Асоціації “М’ясної галузі” Микола Бабенко, який дав короткий коментар MeatNews: 

“2021 рік став складним для свинарів, а 2022 може стати ще складнішим. Час підніматися з того дна, куди потрапило свинарство в Україні. Стратегію, план дій, як виходити та інструменти – ми маємо. Отже, залишилося об’єднати зусилля виробників та переробників на Last Summer Day та розпочати нову добу – добу консолідованої та ефективної співпраці м’ясної галузі та свинарства”, – наголосив Микола Бабенко.

Олександр Скорик – голова Ради Асоціації «М‘ясної галузі» розкаже про податкові зміни, що допоможуть не тільки вирощуванню і переробці, а і для населення збережуть м’ясо поміж доступних продуктів, як це ще є зараз. Збільшення попиту на м‘ясо, або, хоча б збереження того, що є – задача номер 1 для обох наших галузей.

З надважливою інформацією про відкриття експорту свинини виступить представник Держпродспоживслужби. Це – ключова тема для обох галузей, оскільки зараз Україна перетворилась у нетто-імпортера свинини – імпорт в свинини в 7 разів більший за експорт. Зважаючи на цілі Національної економічної стратегії 2030 та програми розвитку м’ясної галузі «Нове свинарство 2025» Україна повинна стати експортером свинини задля розвитку свинарства, м’ясної галузі та економіки країни.

Окрім цього, під час виступів, проведення дебатів та круглого столу будуть зачіпатися інші важливі теми, що стосуються свинарства та м’ясної галузі. А саме: 

  • Національна економічна стратегія 2030 – стратегія, що затверджена Кабміном – розвиток виробництва свинини, відновлення поголів’я, стимулювання кооперації, збільшення частки тваринництва в структурі агросектору з 21%  до 50%
  • Нове свинарство 2025 – програма розвитку м’ясної галузі – про відновлення поголів’я, відкриття експорту, нарощення виробництва свинини до 3 млн т в рік та 80 млрд грн доданої вартості на рік
  • Як забезпечити тваринництво доступними кормами
  • Зменшення собівартості свиней
  • ПДВ 14% на весь ланцюг виробництва свинини

Це перші питання, які хвилюють всіх. Також буде презентована перша українська електронна біржа тварин та м’яса Meattrade, підходи в годівлі до 110 кг за 154 дні та програма отримання компенсації на заміну генетики до 80%.

Ознайомитися з програмою та замовити квитки можна на офіційному сайті заходу.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *