promo-zsm
promo-zsm

В Англії виявили пташиний грип

В Англії виявили пташиний грип

Пташиний грип (H5N1) був підтверджений у центрі порятунку диких птахів у Вустерширі. Це привело всю промисловість Великобританії в стан підвищеної готовності. 

Виробників білого м’яса у Великобританії закликають залишатися пильними на своїх господарствах. Окрім цього, дефіцит робочої сили та вихід Великобританії з ЄС негативно впливають на цей сектор.

«Були вжиті негайні заходи, щоб зупинити поширення хвороби. Ми продовжуємо тісно співпрацювати з Defra та Агентством з охорони здоров’я тварин і рослин, щоб забезпечити повний контроль на всіх птахофабриках. Ми маємо мінімізувати ризик для національного поголів’я птахів. А також зменшити негативний вплив на нашу національну продовольчу безпеку.

Пташиний грип був виявлений раніше в сезоні, ніж у попередні роки. Тому ми радимо всім птахівникам, включаючи власників домашніх тварин, стежити за своїми птахами на наявність будь-яких ознак захворювання. Оцініть всі будівлі на предмет протікання даху або доступу для небажаних паразитів і диких птахів. Тримайте взуття та обладнання в чистоті та дезінфікуйте, а також обмежте доступ до відкритих водойм. Потрібно постійно дотримуватися відмінної біологічної безпеки», – прокоментував виконавчий директор Британської ради птахівництва Річард Гріффітс.

Головна ветеринарна лікарка Великобританії Крістін Міддлміс підтвердила наявність високопатогенного штаму H5N1. Навколо заражених приміщень було створено 3-кілометрову захисну зону. В радіусі 10 км створено зону спостереження. Усіх птахів на території винищено гуманно.

Ризик для здоров’я людей залишається низьким, каже Агентство охорони здоров’я Великобританії.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *