

На тлі загального зростання виробництва м’яса, Китай продемонстрував підвищення обсягів виробництва свинини у першому кварталі 2025 року, а також збільшення поголів’я свиней.
Загалом у січні–березні Китай виробив 25,40 млн тонн м’яса свинини, яловичини, баранини та птиці, що на 2,0% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У цьому обсязі:
- виробництво свинини зросло на 1,2%,
- яловичини — на 2,7%,
- м’яса птиці — на 5,1%,
- водночас виробництво баранини скоротилося на 5,1%.
Станом на кінець першого кварталу в країні нараховувалося 417,31 млн голів свиней, що на 2,2% більше у річному вимірі. За той самий період було забито 194,76 млн свиней, що становить зростання на 0,1% у порівнянні з першим кварталом 2024 року.
Такі показники свідчать про стабілізацію та поступове зростання свинарської галузі Китаю, яка зазнала значних втрат у попередні роки через епідемії африканської чуми свиней.

Читайте також: