

У березні 2025 року індекс цін на м’ясо ФАО піднявся до 118,0 пунктів, що на 1,0 пункт (0,9%) вище за переглянутий показник лютого та на 3,1 пункт (2,7%) більше, ніж у березні 2024 року.
Свинина: ключовий драйвер зростання
Основним фактором зростання стали вищі ціни на свинину, переважно у Європейському Союзі. Після того як Німеччина повернула собі статус країни, вільної від ящуру, ключові торговельні партнери, включаючи Велике Герцогство Великої Британії та Північної Ірландії, скасували заборони на імпорт. Це, у поєднанні з зростаючим попитом, стабілізувало ринок, а зміцнення євро відносно долара США додатково підтримало позитивну цінову динаміку.
Яловичина і баранина: попит штовхає ціни вгору
Ціни на яловичину також зросли, що відображає обмежену глобальну пропозицію та стійкий міжнародний попит.
Котирування на баранину зросли напередодні Великодніх свят, за підтримки високого попиту на світовому ринку.
Птиця: стабільність попри виклики
Ціни на м’ясо птиці залишалися переважно стабільними, адже світова пропозиція і попит були збалансованими, незважаючи на триваючі спалахи пташиного грипу у низці провідних країн-виробників.

Читайте також: