

У 2024 році виробництво свинини в Коста-Риці скоротилося на 4,3%, проте зростання імпорту дозволило не лише компенсувати дефіцит, а й забезпечити збільшення загального споживання м’яса. Про це йдеться у щорічному аналізі, підготовленому 333 Latin America на основі даних CAPORC та CNP.
Ключові показники галузі
Упродовж року було забито 876 833 свиней, що на 4,3% менше, ніж у 2023-му. Загальний обсяг виробництва свинини склав приблизно 68 400 тонн — теж із падінням на 4,3%. Зниження торкнулося також і забою ремонтних свиноматок — 14 358 голів, що на 12,9% менше, ніж торік.
Натомість імпорт свинини зріс на 57,8%, досягнувши 28 811 тонн, що дозволило задовольнити попит з боку споживачів, який лише зростав. Очевидне споживання свинини у країні сягнуло 97 204 тонн, що на 8,4% більше, ніж у 2023 році. На душу населення припадало 19,3 кг свинини на рік.
Ціни та витрати
У грудні середня ціна туші на забійному підприємстві становила 1739 CRC/кг, що на 1,2% вище, ніж у листопаді, і на 4,1% більше у порівнянні з початком року. Водночас середня собівартість виробництва туші склала 1419 CRC/кг, що на 1,7% менше, ніж у листопаді, і на 1,8% нижче у річному обчисленні.
Протягом усього 2024 року співвідношення ціни до собівартості було вигідним для виробників, оскільки продажна ціна стабільно перевищувала витрати на виробництво.

Читайте також:
Вакцина від АЧС рятує свинарство Філіппін

Читайте також: