promo-zsm
promo-zsm

Свинарство Коста-Ріки у 2024 році: менше виробництва, але більше споживання

pigcentre

У 2024 році виробництво свинини в Коста-Риці скоротилося на 4,3%, проте зростання імпорту дозволило не лише компенсувати дефіцит, а й забезпечити збільшення загального споживання м’яса. Про це йдеться у щорічному аналізі, підготовленому 333 Latin America на основі даних CAPORC та CNP.

Результати свинарства в Коста-Ріці за 2024 рік, річні варіації. Підготовлено 333 Latin America з даними CAPORC і CNP.

Ключові показники галузі

Упродовж року було забито 876 833 свиней, що на 4,3% менше, ніж у 2023-му. Загальний обсяг виробництва свинини склав приблизно 68 400 тонн — теж із падінням на 4,3%. Зниження торкнулося також і забою ремонтних свиноматок — 14 358 голів, що на 12,9% менше, ніж торік.

Натомість імпорт свинини зріс на 57,8%, досягнувши 28 811 тонн, що дозволило задовольнити попит з боку споживачів, який лише зростав. Очевидне споживання свинини у країні сягнуло 97 204 тонн, що на 8,4% більше, ніж у 2023 році. На душу населення припадало 19,3 кг свинини на рік.

Ціни та витрати

У грудні середня ціна туші на забійному підприємстві становила 1739 CRC/кг, що на 1,2% вище, ніж у листопаді, і на 4,1% більше у порівнянні з початком року. Водночас середня собівартість виробництва туші склала 1419 CRC/кг, що на 1,7% менше, ніж у листопаді, і на 1,8% нижче у річному обчисленні.

Протягом усього 2024 року співвідношення ціни до собівартості було вигідним для виробників, оскільки продажна ціна стабільно перевищувала витрати на виробництво.

Співвідношення ціни та витрат у 2024 р. Підготовлено 333 Latin America за даними CAPORC і CNP.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *