promo-zsm
promo-zsm

Свинина повертає лідерські позиції на столах іспанців

pigcentre

У 2024 році свинина стала найпопулярнішим видом м’яса для домашнього споживання в Іспанії, займаючи 42% від загального обсягу м’ясних закупівель. Такі дані наводить Міністерство сільського господарства, рибальства та продовольства Іспанії (MAPA).

Зростання попиту: цифри та тенденції

Після періоду незначного спаду споживання свинини знову почало зростати у 2023 році, а у 2024-му цей тренд ще більше посилився:

  • Закупівлі свіжої свинини зросли на 3,5%,
  • Споживання перероблених свинячих продуктів збільшилося на 0,8%,
  • Загальний обсяг спожитої свинини перевищив 817 000 тонн,
  • Витрати іспанських родин на свинину сягнули понад 7,7 млрд євро, що становить майже половину всіх витрат на м’ясо.

Чому свинина залишається фаворитом?

  • Смак та універсальність – свинина легко готується і підходить як для традиційних, так і для сучасних рецептів.
  • Харчова цінність – підходить для людей різного віку: дітей, активних дорослих та літніх людей.
  • Довіра споживачів – Іспанія є світовим лідером у виробництві свинини, забезпечуючи високі стандарти харчової безпеки, добробуту тварин і екологічної відповідальності.

Ці фактори, разом із просвітницькою роботою галузевої організації INTERPORC, посилили довіру споживачів до продукту.

Фахівці прогнозують, що інтерес до свинини в Іспанії залишатиметься стабільно високим, оскільки цей продукт поєднує доступність, якість та відповідність сучасним харчовим уподобанням.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *