

Свинина ідеально вписується у збалансоване харчування завдяки високому вмісту мінералів і вітамінів. Це було підтверджено на заході Primavera Healthy у Мадриді (Іспанія), де INTERPORC представила свинину як невід’ємний елемент здорового раціону.
Найбільшу увагу приділили пісним частинам свинини – вирізці та філе, які є джерелом білка високої біологічної цінності, необхідного для розвитку м’язів і зміцнення кісток. Крім того, вони багаті на залізо, фосфор та вітаміни групи B, особливо B12, що відповідає за роботу нервової системи та утворення еритроцитів.
Фахівці з харчування рекомендують споживати 3-4 порції пісного м’яса на тиждень, по 100-125 г за раз, у межах різноманітного та збалансованого раціону.
Смак, традиції та харчова цінність
На заході шеф-кухар Хосе Луїс Гордо презентував страву з білої свинини у фісташковій скоринці з шафрановим пармантьє, що ілюструє поєднання традиційних смаків іспанської кухні, корисних властивостей та кулінарної універсальності свинини.
Даніель де Мігель, міжнародний директор INTERPORC, наголосив, що свинина ідеально поєднується із середземноморською дієтою, яка визнана однією з найкорисніших у світі.

Читайте також:
Майбутнє м’ясної та білкової промисловості на IFFA 2025

Читайте також: