

Чилійський ринок свинини демонструє відновлення споживання у 2024 році, що супроводжується зростанням імпорту та незначним збільшенням виробництва. Водночас експорт дещо скоротився, хоча його вартість зросла.
У 2024 році забій свиней склав 5 531 737 голів, що на 1,0% більше, ніж у 2023 році. Виробництво свинини досягло 585 386 тонн, що на 0,5% більше, ніж у попередньому році.
Основними регіонами-виробниками залишаються:
- Libertador Bernardo O’Higgins – 90% загального виробництва,
- Maule – 8%,
- інші регіони – 2%.
Значне зростання виробництва спостерігалося в Мaule (+4,0%), Сантьяго (+7,1%) та Лос-Ріос-Лос-Лагос (+87,0%). Водночас у Нюбле, Ла-Арауканія та Вальпараїсо зафіксовано скорочення на 6,9%, 5,2% і 31,8% відповідно.
Чилі суттєво збільшила імпорт свинини – у 2024 році він склав 131 625 тонн, що на 18,1% більше, ніж у 2023 році. Вартість імпорту сягнула 365,3 млн доларів CIF (+19,2%).
Попри скорочення експорту на 2,1% (до 268 182 тонн), його вартість FOB у 2024 році зросла на 3,0% і становила 749,1 млн доларів США.
Завдяки зростанню імпорту та виробництва явне споживання свинини у Чилі в 2024 році досягло 448 829 тонн (+6,9%). Це перевищує рівень 2022 року. Споживання на душу населення оцінюється у 22 кг на жителя.
Частка внутрішнього виробництва у загальному споживанні зменшилася з 73,5% у 2023 році до 70,7% у 2024 році, тоді як частка імпорту зросла з 26,5% до 29,3%.