promo-zsm
promo-zsm

Бразильське свинарство: 8 років безперервного зростання

pigcentre

Бразилія продовжує зміцнювати свої позиції на світовому ринку свинарства. У 2025 році очікується восьмий рік поспіль зростання виробництва свинини, що стане результатом стабільного внутрішнього споживання та стрімкого збільшення експорту.

За даними Бразильської асоціації тваринного білка (ABPA), виробництво свинини з 1980 року зросло на вражаючі 440% – із 995 тисяч тонн до 5,35 мільйона тонн у 2024 році. Прогноз на 2025 рік – 5,45 мільйона тонн (+2%), при цьому внутрішнє споживання залишатиметься стабільним на рівні 19 кг на душу населення.

Президент ABPA Рікардо Сантін відзначає, що конкурентоспроможність бразильської свинини порівняно з іншими видами м’яса і збалансовані витрати на виробництво сприяють зростанню внутрішнього попиту.

Експорт: шлях до трійки лідерів

Експорт бразильської свинини демонструє не менш вражаючі результати. У 2024 році Бразилія відправила за кордон 1,35 мільйона тонн продукції, а в 2025 році цей показник може зрости до 1,45 мільйона тонн (+7,4%).

Це дозволить країні обійти Канаду і стати третім найбільшим експортером свинини у світі. У 2023 році основними напрямками експорту залишалися: Азія – 67% (815 тисяч тонн); Америка – 20% (240 тисяч тонн); Африка – 8% (101 тисяча тонн).

Бразилія активно розширює свої ринки, зокрема в Латинській Америці, Китаї, на Філіппінах, у Мексиці та Чилі. Завдяки новим сертифікатам на експортні заводи країна планує посилити свої позиції у цих регіонах.

Попри глобальні виклики, бразильська галузь свинарства демонструє стійке зростання. У 2024 році експорт зріс із 24% до 27% від загального виробництва, що свідчить про надійний попит на бразильську продукцію.

Якщо тенденція збережеться, Бразилія не лише зміцнить свої позиції серед лідерів світового експорту, а й стане ключовим постачальником свинини на нові перспективні ринки.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *