promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на  13 – 19 січня 2025 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на  13 - 19 січня 2025 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на  13 – 19 січня 2025 року: 70-72 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня зросте до 70-72 грн/кг.

Українське свинарство на порозі глобальних змін! Об’єднана Рада українських виробників та переробників свинини активно працює над розширенням експортних перспектив для української свинини, що може стати важливим драйвером економічного зростання. Завдяки найнижчій у світі собівартості виробництва, українська свинина має значну перевагу на міжнародних ринках, де ціна та якість грають вирішальну роль.

Але є серйозна загроза – африканська чума свиней. Вже зараз ми стоїмо на порозі впровадження ефективної вакцини, що дозволить не лише подолати вірус, а й відновити галузь, відкривши нові експортні можливості в Азії та інших регіонах. Чи готові ми скористатись цією можливістю?

На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 1,82 € євро/кг (80,58 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 0,95   євро/кг (42,06 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 5,42 злотий/кг (55,83 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 4,80 – 6,20 злотих/кг (49,44 – 63,86 грн/кг).

Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🔻 1,94 €/кг (-2%) у ЄС
🔻 1,58 €/кг (-8%) у Бразилії
🟢 1,69 €/кг (+2%) у США
🟢 1,47 €/кг (+5%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *