У Португалії фіксується зростання показників свинарства. За період із січня по вересень 2024 року забій свиней зріс на 2,6% порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Це означає, що додатково було забито 127 914 голів: з 2 854 943 свиней у 2023 році до 2 928 857 у 2024 році.
Загальна вага забою зросла ще більше — на 5,6%, із 238 356,2 тонн у 2023 році до 251 735,0 тонн у 2024 році. Середня вага туші також збільшилася з 84,1 кг до 86,0 кг.
Незважаючи на загальне зростання, кількість забитих поросят скоротилася на 5,8% — з 958 838 голів у 2023 році до 902 104 у 2024 році. Загальна вага також впала на 5,5%, із 6781 тонни у 2023 році до 6407,2 тонни у 2024 році, але середня вага тушок залишилася стабільною на рівні 7,1 кг.
У сегменті вибракуваних свиноматок спостерігалося зниження на 2,6%, із 26 040 голів у 2023 році до 25 365 голів у 2024 році. Вага забою впала на 1,1%, із 3793 тонн до 3752,4 тонн, при цьому середня вага туші склала 148 кг.
За 9 місяців 2024 року в Португалії було забито 3 856 326 голів свиней, що на 0,5% більше, ніж у 2023 році (3 838 821 голів). Загальна вага тушок зросла на 5,2%, із 248 930 тонн до 261 894,6 тонн.
Такі дані демонструють стабільний розвиток галузі свинарства в Португалії, зокрема зростання продуктивності та покращення показників середньої ваги тушок.
Читайте також: