Китай офіційно визнав Перу країною, вільною від ящуру, що стало важливим кроком для розширення експорту яловичини та свинини на один із найбільших ринків світу.
Процес отримання цього статусу тривав понад десятиліття, починаючи з кінця 2013 року, під керівництвом Національної служби сільськогосподарської безпеки (SENASA). Завдяки підтримці нинішнього керівництва Міністерства сільського господарства (MIDAGRI) та політичній підтримці уряду, Перу офіційно отримала цей статус у 2024 році.
Очікується, що експорт м’яса до Китаю може досягти 1 мільйона тонн на рік, що принесе прибуток понад 5 мільярдів доларів США.
Голова MIDAGRI Анхель Манеро зазначив, що:
«Цей статус розширить можливості дрібних фермерів в районах Анд і джунглів, які зможуть продавати більше м’яса, отримувати кращі ціни та вищі доходи для своїх фермерських сімей».
Визнання Перу вільним від ящуру також надає переваги завдяки потенційному ринку Китаю з понад 1,4 мільярда споживачів та запуску нового порту в Чанкаї, який зменшить транспортні витрати та збільшить рентабельність експорту.
Це досягнення не лише стимулює експорт, але й стає вагомим кроком до економічного розвитку сільськогосподарського сектору Перу.