promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 04 – 10 листопада 2024 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 04 - 10 листопада 2024 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 04 – 10 листопада 2024 року: 62-63 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня залишатиметься 62-63 грн/кг.

Румунія робить рішучі кроки у боротьбі з АЧС. Під час візиту офіційної делегації з Румунії у Вʼєтнам на завод AVAC, представники оцінили перспективи застосування вакцини AVAC, як надійного засобу для захисту свинарства Румунії.

Експерти наголошують, що державне визнання та впровадження вакцини можуть не лише зупинити подальші втрати, а й відкрити нові експортні можливості з України свинини від вакцинованих свиней, яка визнається безпечною на міжнародному рівні, на відміну від продукції, інфікованої АЧС.

На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 1,92 € євро/кг (86,5 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,10  євро/кг (49,55 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 6,05 злотий/кг (62,62 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 5,50 – 7,70 злотих/кг (56,92 – 79,69 грн/кг).

Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🔻 2,00 €/кг (-2%) у ЄС
🟢 1,82 €/кг (+0%) у Бразилії
🟢 1,56 €/кг (+2%) у США
🟢 1,44 €/кг (+3%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *