promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 14 – 20 жовтня 2024 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 02 – 08 грудня 2024 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 14 жовтня – 20 жовтня 2024 року: 54-55 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня знизиться до 54-55 грн/кг.

Ціни на свиней в Україні продовжують падати через надлишок пропозиції свиней, ймовірно, через нові спалахи АЧС, хоча в Асоціації “Свинарі України” запевняють, що в Україні немає проблеми з АЧС, ситуація під контролем і продовжують блокувати реєстрацію вакцини проти АЧС, поширюють неправдиву інформацію, що вакцин проти АЧС зареєстрованих в світі немає, або, що вони небезпечні. А насправді епізоотія АЧС в Україні може привести до втрати 50% поголів’я свиней у 2024 році. 

Економічні втрати свинарства в 2024 році можуть сягнули 1 мільярда євро, тоді як потенційний дохід галузі міг би становити від 6 до 12 мільярдів євро щорічно.

На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 2,00 € євро/кг (90,8 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,20 євро/кг (54,48 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 6,58 злотий/кг (69,42 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 6,00 – 7,50 злотих/кг (63,3 – 79,13 грн/кг).

Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🔻 2,06 €/кг (-1%) у ЄС
🟢 1,82 €/кг (+1%) у Бразилії
🟢 1,52 €/кг (+0%) у США
🟢 1,37 €/кг (+1%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *