promo-zsm
promo-zsm

Продажі німецької свинини почали зростати

напівтуші свиней
pigcentre

Країна постачає свинину на єдиному ринку, через те, що Іспанія та Данія збільшила експорт до третіх країн.

Ціни на німецьких кондиційних свиней в напівтушах на цьому тижні зросли до 1,40 євро/кг з 1,30 євро/кг минулого тижня. Про це повідомила Асоціація “М’ясної галузі” з посиланням на VEZG. Країна втратила важливі експортні ринки в Азії. Але зниження виробництва свиней в Італії на 12% та збільшення попиту на свинину в Польщі, Румунії та Болгарії компенсує проблему, створену спалахом АЧС у Німеччині.

Нагадаємо, Імпорт свинини в Україну у лютому зріс у 3,5 рази. При чому основна доля імпорту у лютому 2021 року приходилась на Данію та Польщу (40,4% та 32,1% відповідно).

Ціни в середині лютого зросли до 1,21 євро. Тільки нещодавно ринки відновились після заборони ввезення свинини з Німеччини спричиненою африканською чумою свиней (АЧС) та після скорочення потужностей бійнь, що спричинено спалахами коронавірусу.

Що цьому передувало?

Китай та інші азіатські країни заборонили імпорт німецької свинини у вересні 2020 року. Це відбулось після того, як АЧС був знайдений у дикого кабана на сході Німеччини. Це призвело до торгового зсуву. Інші країни ЄС збільшили експорт до Китаю, тоді як продажі Німеччини до Європи зросли.

“Існує значний обсяг продажу німецької свинини в інші частини ЄС, оскільки експорт з інших європейських країн до Китаю та інших частин Азії зростає. Іспанія та Данія, мабуть, здійснюють великі продажі в Азію після витіснення Німеччини з ринку і Німеччина заповнює прогалини в Європі”, – заявив торговець з Німеччини.

Минулого року Німеччину вразили дві ударні хвилі. Одна із них – спалахи COVID-19 у декількох бійнях. Друга – заборона, застосована на азіатських ринках після виявлення вірусу АЧС у диких кабанів. За останній квартал 2020 року, за оцінками AGHDB, обсяг м’яса свиней, що залишився в країні, становив 350 000 тонн. На цей рік Німеччина, як очікується, здійснить поставки 450 000 тонн свинини на єдиному ринку ЄС.

З використанням матеріалів euromeatnews

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *