Данський дослідницький проект SuperGrass Pork дослідив, чи впливає трав’яний білок в кормових сумішах на якість м’яса і зростання свині.
Оптимізація кормів і зниження викидів є деякими з ключових міркувань у виробництві продуктів харчування в Данії.
Проект передбачає випробування, що складається з 48 свиней, розділених на чотири групи. Для кожної групи передбачено різний вміст трав’яного білка в кормах – 0%, 5%, 10% і 15%. Видобувається вони з місцевих полів конюшини в Данії.
Концепція проекту полягає в аналізі потенціалу пошуку більш стійких альтернатив імпортній сої, на яку припадає велика частка кормів для свиней. Вибір пав саме на трав’яний білок.
Ерік Фог, керівник проекту SuperGrass Pork, сказав: «Проект SuperGrassPork вивчає техніку, якість та економічність трав’яного білка.
«З результатів видно, що свині добре процвітають на трав’яному білку і явно насолоджуються цим. Вони демонструють бажання споживати корм навіть тоді, коли була додана відносно велика порція трав’яного білка Навіть свині з найвищим показником вмісту трав’яного білкового міксу ростуть добре”.
Нагадаємо: Topigs Norsvin удосконалює свиней за виходом преміальних частин.
Як трав’яний білок впливає на якість?
Потім панель перевірила м’ясо на якість їжі, взявши участь в сліпій дегустації, де порівняла зовнішній вигляд, запах, смак і консистенцію м’яса у свиней з трав’яним білком і без нього в їх кормі.
В цілому, колегія вирішила, що в м’ясі були тільки незначні відмінності від двох груп поросят різної годівлі. З багатьох характеристик, які були перевірені, таких як кислість, солодкість і гіркота, запах, соковитість і ніжність, в структурі волокон м’яса була знайдена лише певна відмінність, де м’ясо свиней, що годується великою кількістю трав’яного білка, має більш міцну структуру волокон. М’ясо також було темніше і менш рожеве.
Джерело: meatmanagement.com