promo-zsm
promo-zsm

В ЄС падає виробництво яловичини

В ЄС падає виробництво яловичини
НС_CIAB_АМГ

Виробництво яловичини в Європейському Союзі скоротилося на 1% за перші вісім місяців і склало 4,4 мільйона тонн. Саме в Ірландії відбувся основний спад виробництва (-8%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також Німеччина, Польща та Бельгія повідомили про падіння виробництва яловичини, але не значне. 

З іншого боку, Іспанія продемонструвала помітне зростання виробництва – на 6%. Показники для найбільшого виробника яловичини в ЄС, Франції, практично не змінилися за рік. Було забито 14,9 мільйона голів великої рогатої худоби та телят. 

Європейська комісія прогнозує, що забій ВРХ збільшиться у другій половині року, враховуючи високі ціни на худобу та збільшення витрат на корми. Таким чином, загальний рік виробництва прогнозується на рівні -0,5% з 2020 року.

У 2022 році очікується подальше скорочення виробництва. Експорт яловичини з ЄС у січні-серпні зріс на лише 1% – до 137 000 тонн. При цьому імпорт ЄС скоротився на 12% і склав 298 тис. тонн. 

Очікується, що торгівля яловичиною в ЄС відновиться до кінця року, оскільки, за прогнозами, зростання експорту продовжиться, а ринки громадського харчування ЄС знову відкриються і затребують більше імпортованої яловичини. Однак нові карантини в деяких регіонах можуть дещо погіршити цей прогноз.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *