promo-zsm
promo-zsm

Іспанія інвестуватиме в галузь тваринництва

Іспанія інвестуватиме в галузь тваринництва
pigcentre

Після останніх років збільшення виробництва м’яса, Іспанія застосовує інший підхід до галузі тваринництва. Стратегія країни зараз зосереджена на більш контрольованому розширенні та диверсифікації експортних ринків. 

Сектор тваринництва, включаючи ВРХ та свиней, готовий інвестувати близько 3,63 млрд євро. Частково, на кредитних умовах від Європейського Союзу. Інвестиції плануються для покращення добробуту тварин, стійкості, ефективності та модернізації сектора.

Іспанське тваринництво вносить понад 17 мільярдів доларів у сільськогосподарське виробництво країни. А м’ясна промисловість має товарообіг понад 30 мільярдів доларів. Це становить 22,6% іспанської харчової промисловості, що робить її провідною галуззю з експортом у 10,4 млрд доларів.

ВРХ

Однак новий підхід може призвести до скорочення запасів худоби на 2022 рік. Оскільки виробники прагнуть мінімізувати вплив на навколишнє середовище та знайти альтернативні Китаю ринки для експорту.

У 2020 році офіційні дані Іспанії щодо великої рогатої худоби та яловичини показали незначне скорочення виробництва, спричинене пандемією COVID-19 та підвищенням цін на корми. У 2020 році забій ВРХ в Іспанії скоротився на 3,5% – до 2,4 млн тварин. Виробництво яловичини також скоротилося на 2,6% до – 677 740 тонн.

За наявними даними, забій великої рогатої худоби також може зменшитися на 2,4% у 2021 році. А головними причинами скорочення забою телят у 2022 році називають низькі економічні показники та намір іспанських скотарів зменшити поголів’я. Загальні запаси іспанської худоби можуть скоротитися на 1,1%.

У 2020 році експорт яловичини Іспанії зріс на 4% – до 231 000. Головним чином завдяки 8% зростанню експорту до ЄС (до Італії та Греції). 

За даними іспанської галузі, у 2020 році експорт яловичини Іспанії зазнав зміни у торгівельному потоці з Північної Африки на нові ринки.

Свині

Очікується, що виробництво свиней залишиться незмінним у наступному році, оскільки промисловість прагне відкрити нові ринки, щоб компенсувати зниження попиту Китаю. 

Водночас спалах АЧС у Німеччині залишив 350 000 тонн свинини на ринку ЄС.
Хоча іспанський сектор свинини все ще економічно вигідний, прогнози на 2022 рік залишаються непередбачуваними внаслідок поточних проблем галузі. З цієї причини виробництво свинини в Іспанії (близько п’яти мільйонів тонн) та експорт можуть залишитися незмінними.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *