promo-zsm
promo-zsm

Як діагностувати цирковірус у свиней

Як діагностувати цирковірус у свиней
pigcentre

За виникнення будь-яких підозр захворювання поросят на цирковірус їх обов’язково має дослідити ветеринарний лікар і скористатися лабораторною діагностикою.

Зокрема, необхідно здійснити патологічне обстеження, щоб підтвердити наявність ЦВС-2 та типові ураження внаслідок захворювання на цирковірус під мікроскопом. Оскільки ЦВС-2 можна виявити за допомогою чутливих ПЛР-тестів у повністю захищених здорових поросят, цього недостатньо для підтвердження захворювання.

Важливо розуміти, що ЦВС-3 – нещодавно виявлений цирковірус у клінічних випадках (репродуктивна недостатність і виснаження у поросят) не слід плутати з появою різних штамів ЦВС-2.

ЦВС-3 вважається окремим видом, що має всього 50% генетичної ідентичності з ЦВС-2, і не слід очікувати перехресного захисту від наявних вакцин проти ЦВС-2.

«Патогенність різних генотипів ЦВС-2 очевидно не різниться. Ми наражаємося на системне захворювання, незважаючи на вакцинацію в дуже низькому відсотку фермерських господарств, але я вважаю, що це набагато більше питання епідеміології, ніж зміни патогенності генотипів чи вірусів», – зазначив професор Хоакім Сегалес із дослідницького центру CReSA-IRTA (Іспанія).

Джерело: agrotimes.ua.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *