promo-zsm
promo-zsm

Китай закупив свинину для державних резервів

Китай закупив свинину для державних резервів
pigcentre

Китай продовжує нарощувати запаси свинини. Міністерство торгівлі оголосило, що 30 тисяч тонн свинини поповнили державні запаси. Такі дії з боку уряду допоможуть утримати внутрішні ціни на м’ясо від різких коливань.

Така новина сприяла негайному зростанню цін на ф’ючерси на свинину (+ 8%). Зокрема, ціни на живу свиню в Далянській фондовій біржі 11 жовтня виросли до 15 285 юанів (2 374,44 долара) за тонну. Це найбільший ріст з моменту створення біржі в січні.  За перші дев’ять місяців 2021 року ціни на свиней у Китаї втратили 65% вартості.

Таким чином, уряд Китаю дотримується своєї стратегії. Вона полягає в  утриманні ціни на свинину після цьогорічного падіння, яке принесло великі збитки виробникам. 

Фактичні дані підтверджують, що накопичення країною запасів свинини сприяє цій стратегії. Нагадаємо, що в червні Китай оголосив, що держава використовуватиме власні накопичувальні резерви для стабілізації цін на м’ясо.

Але треба сказати, що імпорт свинини в КНР сповільниться до кінця року, оскільки внутрішнє виробництво було вище очікуваного.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *