promo-zsm
promo-zsm

Фермери Британії розпочинають евтаназію свиней

Фермери Британії розпочинають евтаназію свиней
pigcentre

У Британії деякі фермери починають звертатися до відповідних служб, що займаються евтаназією тварин. Живих свиней ліквідують через неможливість утримувати їх на фермах через велику кількість тварин, що спричинено галузевою кризою в країні.

Нагадаємо, що в Британії зараз вирує м’ясна галузева криза. Вона була спричинена наслідками карантинних обмежень COVID-19 та виходом країни з ЄС. Наразі в Британії не вистачає працівників в м’ясній галузі. Особливо відчувається нестача кадрів на логістичних та переробних підприємствах.

Фермери повідомляють, що вони не бажають вбивати тварин власноруч, чи просити про це працівників на фермах. Тому вони звертаються до відповідних спеціальних служб.

Асоціація свинарів Британії (NPA) попереджає, що деякі приватні господарства розводять тварин дуже швидкими темпами. При цьому, план дій для непередбачуваних подій, як от нестача місця для утримання тварин – не мають. Це може призвести до ще більшого навантаження на ферми. Це відобразиться на добробуті тварин або навіть до збільшення їх утилізації через нестачу місця.

Виконавчий директор NPA зауважив: «Ми знаємо лише про декілька ферм, яким довелося знищити певну частку свиней.  Загалом відомо близько 600 випадків евтаназії свиней».

«Масової утилізації тварин поки не було. Хоча я вважаю, що це може бути наступним етапом у цій галузевій кризі. Звісно, такі рішення для фермерів є надзвичайно важкими, і про це ніхто не хоче говорити публічно».

Представники переробних підприємств підкреслили, що вони працюють з максимальною потужністю, яку дозволяє кількість персоналу. Деякі підприємства навіть вжили заходів, аби зменшити відставання, максимально збільшивши кількість забоїв».

Представник NPA Роб Мутімер сказав: «Зараз є виробники, які активно утилізують поросят – тому що у них закінчилося місце для тварин на фермі. Вони віддають на евтаназію менших і зберігають дорослих свиней якомога довше».

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *