promo-zsm
promo-zsm

Поради годівлі Topigs Norsvin у період опоросу

Поради годівлі Topigs Norsvin у період опоросу
pigcentre

Каталін Ніколайчук – глобальний спеціаліст із кормів компанії Topigs Norsvin Global Nutrition Services. Ця команда фахівців надає консультації клієнтам, а також виробникам кормів та консультантам щодо харчових потреб, щоб розкрити максимальний потенціал генетики Topigs Norsvin

topigs norsvin

Харчові потреби свиноматок сучасної генетики відрізняються, і в наш час нам потрібно приділяти більше уваги, коли настає період зміни раціону, наприклад, у період опоросу.

Поради Каталіна, як годувати Topigs Norsvin у період опоросу:

  1. Переведіть свиноматок у станки для опоросу за 5-7 днів до очікуваного опоросу та перевірте, чи вони отримують правильний раціон і його кількість.
  2. По можливості: використовуйте спеціальну (перехідну) дієту протягом декількох днів перед опоросом. Годуйте свиноматок таким чином ще 2-3 дні після опоросу. Якщо це неможливо, переконайтеся в плавному переході між харчуванням під час вагітності і лактації.
  3. Хороша перехідна дієта повинна зосереджуватися на плавному переході під час вагітності та лактації, а також на правильному типі волокон та балансі електролітів.
  4. Правильне споживання корму має вирішальне значення. Висока крива годування може призвести до таких проблем, як мастит, метрит, агалактія (ММА). Низьке споживання корму може призвести до запорів, а низьке споживання енергії – до збільшення часу опоросу, що призводить до збільшення кількості мертвонароджених поросят.
  5. Вільний доступ до води є надзвичайно важливим, оскільки обмежене споживання води може призвести до запорів, зневоднення, а також може мати відношення до частоти пролапсу.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *