promo-zsm
promo-zsm

Росія досягла радянського рівня споживання свинини

Росія досягла радянського рівня споживання свинини
pigcentre

У 2020 році споживання свинини в Росії досягло 27 кг на душу населення в рік – це найвищий рівень за останні 30 років. Про це стало відомо з дослідження російського державного банку Россельхозбанк.

Загальний попит на свинину на російському ринку минулого року зріс на 4% порівняно з 2019 роком і склав 4,08 млн тонн. Згідно з повідомленням, на свинину припадає 36% споживання м’яса в Росії. На м’ясо птиці припадає 44%.

Зростання, швидше за все, продовжиться, а споживання свинини, як очікується, зросте на 3% у 2021 році, заявив Андрій Дальнов, керівник експертного центру Россельхозбанк.

Виробництво свинини в Росії швидко зросло, як на цій новій фермі в Липецькій області.

Споживання свинини впало після розпаду Радянського Союзу

Споживання свинини в Росії різко впало в 1990-х роках після розпаду Радянського Союзу, коли діяльність промисловості в основному була порушена. Попит знову почав зростати в 2000-х роках значною мірою завдяки зростаючій купівельній спроможності російського населення. Однак, на думку аналітиків, потенціал внутрішнього ринку близький до свого максимуму. Дальнов додав: “Внутрішній попит перестає стимулювати зростання галузі, як це було 5-10 років тому”.

За даними банку, виробництво свинини в Росії, швидше за все, зростатиме швидше, ніж споживання в 2021 році. Оскільки почнуть працювати нові свинокомплекси, очікується, що виробничі показники цього року зростуть на 170 000 тонн у порівнянні з 2020 роком, досягнувши 4,44 мільйона тонн.

Covid-19 допомагає споживати свинину

Пандемія Covid-19, яка зачинила людей у ​​своїх будинках, стимулювала попит на свинину в Росії, сказав російському журналу “Агроінвестор” Юрій Ковальов, голова Російської спілки виробників свинини (РСВС).

Свинина – це єдиний вид м’яса, споживання якого зросло за останні 5 років, сказав Ковальов. Він додав, що зростання внутрішнього виробництва впливає на ціни: “Ціни залишаються рівними, але з огляду на інфляцію вони падають”. Він додав , що в першій половині 2020 року, внутрішні роздрібні ціни в середньому впали на 10%.

У 2021 році свинина стає більш привабливою за ціною порівняно з птицею. З початку року середня ціна на свинину без кісток зросла на 4%, тоді як середня ціна на м’ясо птиці за той же період зросла на 17,3%, йдеться в досліджені.

Наближається стеля споживання свинини

Споживання м’яса в Росії в цілому, а також споживання свинини, здається, навряд чи зросте набагато більше. За словами Ковальова, споживання м’яса в Росії становить 77 кг на душу населення, що набагато вище середнього світового показника в 40 кг на душу населення і досить близько до європейського рівня, де показник коливається в межах 75-85 кг, залежно від країни.

Нагадаємо, що останні роки споживання свинини в Україні знаходиться в межах 14-15 кг на душу населення в рік. Для збільшення попиту на свинину було пдписано меморандум між Асоціацією “М’ясної галузі” і Держпродспоживслужбою.

З використанням матеріалів: PigProgress

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *