promo-zsm
promo-zsm

У Чернівецькій області зафіксовано другий спалах АЧС за місяць

У Чернівецькій області зафіксовано другий спалах АЧС за місяць
pigcentre

Протягом 25-26 квітня у господарстві АПОП “Золотий колос” в с. Строїнці на Новоселиччині стався падіж 4 свиноматок. Ще 16 свиноматок абортували на різних термінах вагітності.

Анжела Косован, керівник Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області підтвердила цю інформацію MeatNews.

Нагадаємо, у селі Котелеве на Новоселиччині в свиногосподарстві “Котелеве” з 11 по 13 квітня загинуло понад 400 свиней: 100 свиноматок та більше 300 голів молодняку. Причиною загибелі стала африканська чума свиней. Через це знищили більше 21 тисячі тварин. Відстань між двома селами близько 8 км.

Фахівці Держпродспоживслужби відправили загиблих тварин на перевірку до Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення вірусологічного дослідження методом ПЛР. Одночасно провели патологоанатомічний розтин, при якому встановлені патологічні зміни, характерні для африканської чуми свиней.

28 квітня діагноз на африканську чуму свиней офіційно підтвердили. Відразу відбулося засідання відповідної комісії при ОДА, яка затвердила план заходів для профілактики та ліквідації захворювання африканської чуми свиней у свиногосподарстві АПОП “Золотий колос” с. Строїнці Новоселицької ТГ Новоселицької міської ради.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *