

Попри суперечливі висновки нещодавньої доповіді комісії Make American Healthy Again (MAHA), американські свинарі продовжують працювати над забезпеченням країни безпечним і поживним білком. Президент Національної ради виробників свинини США (NPPC) Двейн Сталелер наголосив, що галузь відіграє ключову роль у боротьбі з харчовою незахищеністю та покращенні здоров’я населення.
«Заповнення білкового дефіциту нації є критично важливим, особливо для тих, хто зосереджений на продовольчій безпеці та здоров’ї американців», — заявив Сталелер.
Американські виробники свинини вже сьогодні постачають якісний, поживний і безпечний білок, доступний для всіх верств населення. Галузь готова до прозорої, науково обґрунтованої співпраці задля зміцнення здоров’я нації.
За словами Сталелера, галузь підтримує незалежні наукові дослідження, які підтверджують користь свинини у щоденному раціоні:
- У дослідженні Frontiers in Nutrition, проведеному вченими William & Mary, зазначено, що свинина має схожий вплив на довкілля, як і птиця, риба, яйця чи бобові. Вона забезпечує ±1% змін у споживанні землі, добрив і пестицидів.
- Заміна 1–3 порцій інших білків на свинину була пов’язана зі зменшеним споживанням рафінованих зернових і зростанням загального рівня білка у раціоні.
- Дослідження Південно-Дакотського державного університету показало, що свинина ідеально підходить для літніх людей у рослинно-орієнтованому раціоні, забезпечуючи вищу якість білка та кращу прийнятність продуктів.
- Крім того, свинина — оптимальний вибір для немовлят, які переходять на тверду їжу. За словами Кірстен Гікс-Руф, директора з харчування Національної ради з питань свинини, перше знайомство дитини зі свининою сприяє кращому росту та розвитку.
Сталелер розкритикував підхід комісії MAHA, зазначивши, що в ній майже повністю відсутній голос сільгоспвиробників, що призвело до викривлення реальної картини:
«Зусилля, які ігнорують внесок агросектору і підривають довіру до фермерів, є хибними і шкодять всім, хто цінує правду і факти», — наголосив він. — «Ми закликаємо до лідерства, яке не лише зберігає довіру до їжі, яку ми споживаємо, але й захищає фермерів від необґрунтованих нападок.»
Він додав, що американська модель продовольчого виробництва, яка забезпечує 98% населення, створила процвітання та нові можливості, і саме тому фермери мають бути повноцінними учасниками усіх рішень, що впливають на їхню діяльність.
«Ми закликаємо президента Трампа підтримати фермерів Америки, які застосовують сучасні практики, щоб нагодувати країну», — резюмував Сталелер.