promo-zsm
promo-zsm

Американська яловичина зникає з меню в Пекіні через торговельну війну

У розпал торговельного протистояння між США та Китаєм, американська яловичина стала жертвою нових мит, які фактично витіснили її з меню ресторанів у Пекіні. Один із яскравих прикладів — мережа американського стилю ресторанів Home Plate BBQ, яка переходить на австралійське м’ясо.

Раніше весь обсяг яловичини в Home Plate BBQ постачався зі США, зокрема популярна грудинка, якої заклад використовує близько 7–8 тонн щомісяця. Проте після введення Китаєм 125% мит у відповідь на американські тарифи, додатково до вже існуючих 22%, імпорт став економічно невигідним.

«Нам просто стало дуже складно продовжувати використовувати американське м’ясо», — зазначив операційний директор Home Plate, Чарльз де Пеллет.

Замість американської яловичини ресторани почали закуповувати австралійське м’ясо мармуровості M5, яке коштує на 40% дешевше. За словами де Пеллета, воно не поступається за смаком чи якістю, і клієнти залишилися задоволені.

Не тільки яловичина, але й свинячі ребра тепер постачаються з Канади. За словами одного з постачальників м’яса в Пекіні, навіть ресторани, що спеціалізуються на американських стейках, вимушені переходити на австралійську продукцію.

Додатковим ударом для американських експортерів стали високі ціни, які почали зростати ще до загострення торговельної війни. Скорочення поголів’я худоби в США через посуху, що триває кілька років, призвело до найменших запасів з 1950-х років. Як наслідок, ціни на грудинку зросли майже на 50% лише за 10 місяців — з травня минулого року до березня цього.

Незважаючи на символічну частку американської яловичини в загальному товарообігу між країнами (близько 125 млн доларів США на місяць), її зникнення з меню пекінських ресторанів є показовим сигналом для широкого спектру товарів, які можуть зазнати подібної долі по обидва боки Тихого океану.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *