promo-zsm
promo-zsm

На Дніпропетровщині закривається ферма на 100 корів

На Дніпропетровщині закривається ферма на 100 корів

В Синельниківському районі, що в Дніпропетровській області, фермерське господарство «Рой» закриває молочну ферму на 100 голів. Причиною такого рішення власника стала економічна неефективність господарства.

Про це повідомив керівник підприємства «Рой», депутат обласної ради Володимир Рой, повідомляється на фейсбук-сторінці «Дніпро обласний».

Закупівельна ціна молока – 8 грн/літр. За річного надою у 6 тис. літрів можна заробити не більше 5 тис. грн на місяць, зазначив пан Володимир.

«А коли відняти затрати, то не залишається і на гумові чоботи. То буде хтось займатись цією, без перебільшень, каторжною працею?» – риторично питає він.

«У 1991 році я як начальник райсільгоспуправління звітував про наявність в районі 22,5 тис. корів. 10 червня того ж року Синельниківський молокозавод прийняв від колгоспів і радгоспів 210 тонн молока, – пригадав Володимир Рой. – <…> Колгоспам же молокозавод платив на 4 копійки більше, які дотувала держава. Мізер, на перший погляд, але вони дозволяли бути фермам незбитковими».

Джерело: agrotimes.ua.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *