promo-zsm
promo-zsm

Виробники яловичини Аргентини страйкують проти заборони експорту

Виробники яловичини Аргентини страйкують проти заборони експорту

Чотири основні фермерські групи заявили, що запустять дев’ятиденне припинення торгівлі худобою, а один переробний завод тимчасово закрили.

Аргентинська м’ясна промисловість розглядає дев’ятиденний страйк проти рішення уряду зупинити експорт на місяць з метою стримування інфляції, яка наближається до рчного показника 50%. Президент Аргентини Альберто Фернандес сказав експортерам яловичини, що їм не дозволять продавати продукт за кордон протягом 30 днів, згідно з заявою Міністерства виробництва, оприлюдненою в кінці понеділка. У цей період уряд визначить набір надзвичайних заходів для сектору. “Президент висловив своє занепокоєння з приводу стійкого зростання внутрішніх цін на яловичину за останні кілька місяців”, – йдеться у повідомленні.

Цей захід вважається “катастрофою” за заявами кількох представників галузі. Чотири основні фермерські групи країни заявили, що вони запустять дев’ятиденне припинення торгівлі худобою, починаючи з четверга на знак протесту і можуть вжити подальших заходів. “Ми збираємося негайно об’єднатися, щоб повністю відкинути цей катастрофічний захід. Збиток, заподіяний заходом, зменшить поставки м’яса, що призведе до зростання цін, як це було в минулому”, – вважає Даніель Перегріна, президент промислової групи Аргентинського сільського товариства, повідомляє Буенос-Айрес Таймс.

Переробники приєднуються до протесту з більш суворими заходами. Завод з переробки Рафаела Аліментоса в Касільді, на якому працює 650 робітників, тимчасово закрили, повідомляє Merco Press. Аргентина є четвертим за величиною експортером яловичини в світі. Експорт яловичини є величезним здобутком для усієї Аргентини.

Джерело: Euromeatnews

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *