promo-zsm
promo-zsm

Danish Crown фіксує стрімке зростання виручки на фоні високого попиту на яловичину

pigcentre

Перші шість місяців фінансового року для Danish Crown Beef позначились суттєвим зростанням виручки та розрахунків із виробниками. За словами компанії, рівень попиту на яловичину залишається високим, а зниження пропозиції на європейському ринку у поєднанні зі стабільним споживанням сприяло помітному підвищенню цін.

Виручка Danish Crown Beef сягнула 3,2 млрд данських крон, що на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Ми спостерігаємо тривалий період зростання виплат фермерам, і ця тенденція зберігається. Ціни підвищуються стрибкоподібно, помітніше, ніж торік. Ринок яловичини зараз на піку, і ми уважно стежимо за ним, оскільки бачимо перші ознаки того, що досягли межі платоспроможності споживачів», — зазначив генеральний директор Danish Crown Beef Фінн Клостерманн.

Проте зростання доходів зумовлене не лише сприятливою ринковою кон’юнктурою. Danish Crown Beef активно реалізує стратегію підвищення вартості забійної сировини. Частка м’яса, яке проходить подальшу переробку, зросла на 2% у порівнянні з попереднім роком. Найбільше зростання — у продажах продукції під власним брендом компанії: на 75% протягом 2023/24 фінансового року.

У березні компанія запровадила нову модель розрахунків, яка передбачає додаткову надбавку за якість м’яса, зокрема — за рівень мармуровості.

«Це суттєва зміна в нашій системі розрахунків. Ми бачимо потужний попит на якісну данську яловичину, особливо з боку Італії та Іспанії, тому логічно, що фермер отримає більше за вищу якість продукції», — пояснив Клостерманн.

Водночас не всі підрозділи Danish Crown демонструють позитивні результати. Два німецькі забійні підприємства та компанія Scan-Hide зіткнулись із труднощами. У Німеччині зменшується поголів’я ВРХ, що веде до зростання цін на живу худобу та зниження ефективності через менші обсяги забою. Scan-Hide, окрім скорочення поставок шкір, також відчуває ослаблений попит на шкіру з боку автомобільної та меблевої галузей, що частково пов’язано з геополітичною нестабільністю.

У загальному підсумку Danish Crown Beef посилює фокус на створенні доданої вартості замість нарощування обсягів, що відповідає довгостроковій стратегії сталого розвитку та орієнтації на якість.

«Ми давно працюємо над тим, щоб отримувати більше цінності з нашої сировини. Це правильний підхід в умовах посилення конкуренції за ресурси і повністю відповідає нашим амбіціям у сфері сталості», — резюмував Клостерманн.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *