promo-zsm
promo-zsm

На які ринки Африки планує вийти Україна

На які ринки Африки планує вийти Україна
НС_CIAB_АМГ

Україна проводить переговори із країнами Африки щодо відкриття нових ринків для вітчизняних виробників. Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Україна поки що не реалізувала свій потенціал торгівельного та економічного співробітництва з країнами Африки. Ми більш менш активно співпрацюємо з країнами Північної Африки, де історично склалися тісніші взаємозв’язки. Інші ж держави континенту є для більшості представників нашого бізнесу майже terra incognita, хоча певні зрушення можна спостерігати. Ми бачимо бажання українського бізнесу виходити на ці ринки і максимально сприятимемо цьому», — зазначила глава Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

За її словами, цього року завдяки зусиллям МЗС, Мінекономіки та Держпродспоживслужби було відкрито ринок Ефіопії для столових яєць, ринок Лівії для молока та молочних продуктів та племінної великої рогатої худоби, ринок Ліберії для м’яса птиці. Продовжується робота над відкриттям ринків у Тунісі, Сенегалі, Єгипті, Алжирі, Анголі, Ботсвані, ПАР, Гані, Демократичній Республіці Конго, Кот-д’Івуарі, Ліберії, Лівії, Нігерії, Танзанії та Судані.

«Переговори охоплюють усі основні регіони Африки. Ми сподіваємось на посилення співпраці на континенті і продовжуватимемо нарощувати економічну та торговельну співпрацю», — наголосила Владислава Магалецька.

Джерело: agroportal.ua.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *