В Іспанії шість асоціацій, що працюють в м’ясній та тваринницькій галузях, погодилися разом сприяти стабільності та відновленню галузі після пандемії та вирішувати демографічні і кліматичні проблеми.
Іспанський сектор сільського господарства представлений шістьома профільними асоціаціями: ASICI, AVIANZA, INTERCUN, INTEROVIC, INTERPORC та PROVACUNO. Вони продемонстрували свою єдність у захисті інтересів всього ланцюга. Також вони гарантують його економічну, екологічну та соціальну стійкість, щоб сприяти відновленню галузі та посилювати її перед майбутніми викликами.
В Іспанії відбулися найбільш репрезентативні події в цій сфері – FIGAN 2021 (Міжнародний ярмарок тваринництва), що проходив у Сарагосі, та 21-й Конгрес м’яса та напівфабрикатів, який відбувся у Ллєйді. На цих заходах виступили Хав’єр Лопес та Альберто Еранц, які представляють шість профільних організацій в тваринництві та м’ясній галузі.
Вони зазначили, що тільки разом, в консолідації, можна протистояти викликам, які зазнає м’ясний сектор у найближчі роки.
На FIGAN 2021 Хав’єр Лопес зазначив, що «керівники шістьох асоціацій, які належать до виробничого ланцюжка, об’єднали зусилля у безпрецедентному співробітництві в цій сфері. Ми беремо на себе нові зобов’язання, які підуть на користь економічного та соціального відновлення Іспанії та будуть сприяти подоланню спільних проблем».
Читайте також:
Попит на м’ясо в Іспанії перевищує показник 2019 року
Зі свого боку, Альберто Еранц на 21-му Конгресі заявив, що ланцюг виробництва м’яса є важливою екосистемою, яка створює великі можливості для інших людей. І вони прагнуть зробити ці можливості ще більшими.
«По всій країні два мільйони людей працюють в ланцюзі виробництва м’яса, більшість з яких присутня в сільській місцевості, у невеликих муніципалітетах, де менше 5000 жителів. Тваринництво вносить понад 15 000 мільйонів євро в сільське господарство. В свою чергу, м’ясна промисловість має товарообіг понад 26 000 мільйонів євро. Це робить її лідером у всьому харчовому секторі із внеском у торгівельний баланс країни з експортом у 9 мільйонів євро».
Також Еранц підкреслив:
«Усі ми є частиною м’ясного ланцюга, і ми прагнемо зробити свій внесок у економічний прогрес нашої країни».
Іспанський агропродовольчий сектор, очолюваний м’ясною галуззю та тваринництвом, протягом усього періоду пандемії продемонстрував, що він діє з державницьких позицій, аби забезпечити доступність продуктів для всього населення.
Після тривалого періоду пандемії настав момент відновлення економіки, в якому державні та приватні організації мають продовжувати співпрацювати заради економічного та соціального прогресу Іспанії.
«І наше об’єднання висловлює свою прихильність трансформації всього ланцюжка доданої вартості для підвищення її конкурентоспроможності, економічної та екологічної стійкості, а також її можливостей для цифрової трансформації».
Джерело: euromeatnews.com.