promo-zsm
promo-zsm

Виклики для галузі свинарства в Мексиці

Виклики для галузі свинарства в Мексиці
pigcentre

Мексиканська галузь свинарства мала нестабільну тенденцію протягом минулого року. Очікувалося, що в 2021 відбудеться зростання виробництва. Проте, через деякі фактори, промисловість зазнала невеликого падіння. Причиною цьому стали проблеми зі здоров’ям поголів’я, зростання витрат на корми, продовження карантинних обмежень, що впливають на внутрішній попит та виробництво.

Здоров’я свиней

Поширення хвороб тварин у Мексиці додали ще більших проблем для комерційного виробництва. Такі захворювання як РРСС та ЕДС, впливають на кількість свиней, вироблених у Мексиці. Це створює проблеми в ланцюжку поставок протягом останніх кількох місяців. А згодом, може призвести до різкого зростання ціни на свинину.

Зерно

Мексика має потужну залежність від імпортних кормів. А вони схильні до частих дефіцитів та нестабільності цінової політики. Наприклад, ціна корму та кормових інгредієнтів у середньому за рік зросла на 35%. Через сильну посуху, імпорт зерна та олійних культур Мексики у першій половині 2021 року досяг рекордних 19,7 млн ​​тонн. Це на 14% більше, ніж 17,4 млн, які були імпортовані за той же період 2020 року.

Згідно з оцінками Консалтингової групи аграрних ринків (GCMA), Мексика закрила першу половину 2021 року, побивши свій рекорд у закупівлі зернових та олійних культур на міжнародному ринку.

Стан промисловості

Мексиканська галузь виробництва свиней залишається неоднозначною. Вона має постійні проблеми, пов’язані із постачанням та обмеженою реакцією на попит: промисловість майже не реагувала на зростання, а в деяких випадках навіть скорочувала пропозицію.

Ціни на свинину

Ціни на свинину в латиноамериканській країні останні 4 місяці зазнають коливань. Через новий пік пандемії, спричинений штамом дельта, споживання свинини знову почало скорочуватися, оскільки на відпочинок до Мексики прибуває все менше туристів.

Курс валют

Є і позитивна річ, яку треба виділити – це тенденція до зниження курсу долара США до мексиканського песо за останній рік. Це дещо знизило і без того високі ціни на імпорт зерна в країну. На даний час, курс становить 20 песо за 1 долар. Середнє значення поточного місяця становить 19,93 песо проти 20,03 песо, яке в середньому було за червень. Також це на 2,50 песо нижче рівня, що був в липні 2020 року.

Також читайте: суд наклав арешт на торгові марки Комплексу Агромарс.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *