Ігор Ляховський, засновник ТзОВ «Агро-Інвест» та керівник групи з експорту м’яса Асоціації «М’ясної галузі», переконаний, що відкриття експорту свинини – рішення життєво необхідне для розвитку, як мʼясної галузі, так і свинарства України.
Він наголошує, що внутрішній ринок суттєво звузився через зменшення чисельності населення та падіння доходів. Надлишок свиней без експорту свинини – може призвести в Україні до значного зниження ціни на них і зменшення рентабельності у свинарстві.
Експерт зазначає, що експорт не є таким складним завданням, як може здатися на перший погляд. Більшість українських м’ясопереробних підприємств вже дотримуються міжнародних стандартів якості харчових продуктів, а тому не повинні мати проблем з продажем своєї продукції за кордоном.
Ігор Ляховський вірить, що українські підприємства успішно впораються з цим завданням.
Більш детально про можливості розвитку експорту м’яса та м’ясної продукції експерт планує розповісти на бізнес-форумі “Зерно. Свині. М’ясо – 2024”, який відбудеться 12 червня в Києві, в Гольф Центрі Київ (вул. Оболонська набережна, 20).
Для реєстрації на конференцію переходьте за посиланням: https://meatindustry.com.ua/#ed671600