
Бразилія досягла історичного рекорду в експорті яловичини, показавши значне зростання як у обсягах, так і в доходах у лютому 2025 року. Країна поставила 219 000 тонн яловичини, отримавши 1,04 мільярда доларів США доходу. Це найкращий результат, зафіксований за місяць лютий, зростання експорту склало 7,5% в обсягах та 16,5% у доходах порівняно з лютим 2024 року.
З початку року Бразилія експортувала 428 000 тонн, що на 4,7% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2024 року, а доходи склали 2,045 мільярда доларів США, що на 13,9% більше. Зростання доходів відбулося завдяки підвищенню середньої ціни на яловичину, яка зросла на 8,8%.
Китай залишився основним покупцем бразильської яловичини, імпортуючи 94 448 тонн на суму 450,38 мільйона доларів США у лютому. Однак середні ціни на китайському ринку знизились на 2,1% порівняно з січнем через зниження попиту споживачів та оптових цін.
Сполучені Штати Америки стали другим найбільшим імпортером бразильської яловичини в лютому, збільшивши обсяг імпорту на 42%, до 26 936 тонн, при цьому доходи від експорту до США зросли на 38,2%, склавши 147,3 мільйона доларів США.
Ще одним важливим досягненням стало те, що Мексика потрапила на сьоме місце серед найбільших покупців бразильської яловичини, імпортуючи 4 421 тонну в лютому, що на 41% більше порівняно з січнем.
Президент Бразильської асоціації експортерів м’яса (ABIEC) Роберто Пероса зазначив, що ці результати відображають зусилля сектора для підтримки зростання та консолідації присутності бразильської яловичини на міжнародному ринку.
“Ми продовжуємо розширювати диверсифікацію експорту, забезпечуючи сталий розвиток сектору, не забуваючи про внутрішнє постачання. Зовнішні продажі складають близько 30% від національного виробництва та доповнюють внутрішній ринок, дозволяючи індустрії краще використовувати кожен розріз, налаштовувати асортимент продукції та задовольняти специфічні вимоги більше ніж 150 ринків. Ця стратегічна робота додатково зміцнює конкурентоспроможність Бразилії на міжнародному ринку та відкриває нові можливості для бразильського м’яса в світі”, — підкреслив Пероса.

Читайте також: