Експорт свинини зі США демонструє динамічне зростання, що вказує на можливий рекордний рік для американських виробників. Вересневий експорт склав 238 047 тонн, що на 8% більше, ніж торік, а загальна вартість зросла на 6% до 685,1 мільйона доларів. Загалом за перші три квартали 2024 року експорт перевищив минулорічні показники на 5% за обсягом та 7% за вартістю, досягнувши 2,23 мільйона тонн та 6,36 мільярда доларів відповідно.
Мексика залишається найбільшим споживачем американської свинини. Вересневий експорт у цю країну сягнув 91 492 тонн (на 3% більше від торішнього показника), хоча його вартість знизилася до 206,6 мільйона доларів. З початку року експорт свинини до Мексики продовжував встановлювати рекорди — 850 204 тонн (+7%) на суму 1,89 мільярда доларів (+12%).
Попит на американську свинину в Центральній Америці різко зріс. Вересневий експорт до регіону збільшився на 36% до 12 895 тонн та оцінюється в 41,9 мільйона доларів (+42%). Загальний експорт до Центральної Америки за три квартали досяг рекордних 109 634 тонн (+23%) та 344 мільйонів доларів (+33%).
Експорт свинини до країн АСЕАН продемонстрував найбільший приріст, зумовлений високим попитом через африканську чуму свиней, яка скорочує місцеве виробництво. Вересневий експорт до регіону зріс на 83% до 7 701 тонни, а його вартість підскочила на 82% до 16 мільйонів доларів. Загалом експорт до АСЕАН цього року зріс на 17% до 61 320 тонн та 134,2 мільйона доларів.
У Колумбії вересневий експорт свинини досяг 10 924 тонн, що на 43% більше, ніж торік, а його вартість склала 33,4 мільйона доларів (+22%). Високий попит у Колумбії може призвести до встановлення нового річного рекорду.
Після кількамісячного спаду Китай та Гонконг продемонстрували відновлення імпорту американської свинини. Вересневий експорт склав 41 405 тонн, що на 11% більше, ніж рік тому, із загальною вартістю 97,8 мільйона доларів (+11%). Однак загальний обсяг експорту до регіону з початку року поки залишається нижчим за торішній, досягнувши 344 432 тонн (−11%) та 824,1 мільйона доларів (−17%).
Американські виробники свинини успішно використовують можливості світових ринків, продовжуючи забезпечувати попит на високоякісне м’ясо, зокрема в умовах нестабільного виробництва через африканську чуму свиней у деяких регіонах.