promo-zsm
promo-zsm

У 2020 році нідерландський експорт живих тварин досяг 1,8 млрд євро

У 2020 році нідерландський експорт живих тварин досяг 1,8 млрд євро

Німеччина, Бельгія та США є основними ринками для експорту живих тварин з Нідерландів.

Торік голландські фермери експортували живих тварин на 1,8 мільярда євро. Свині становили найбільшу вартість експорту – 795 мільйонів євро, за ними йде птиця (310 мільйонів євро). Більшість живих тварин експортується в інші країни Європи. Найбільший експорт до Німеччини – майже 742 мільйони євро. Більше 70% цієї суми припадає на експорт свиней. Майже половина експорту до Бельгії (загальна вартість 276 мільйонів євро) складається з великої рогатої худоби.

За межами Європи експорт тварин до Сполучених Штатів є найвищим. Ця країна посідає третє місце серед найважливіших експортних ринків. В основному це пов’язано з високою експортною вартістю коней, ослів і мулів (142 млн євро). Іспанія та Італія заповнюють п’ятірку країн призначення для перевезення живих тварин.

Що стосується імпорту живих тварин, то сусідні країни Німеччина та Бельгія також є найважливішими торговими партнерами. У першу десятку країн з найбільшою вартістю імпорту входять виключно держави ЄС.

Торік вартість імпорту живих тварин становила 1,1 мільярда євро, переважно птиці (601 мільйон євро). З цього імпорту 574 млн євро (51%) надійшло з Німеччини та 332 млн євро (29%) з Бельгії. На частку птиці припадало 71% вартості імпорту з Німеччини.
Імпорт свиней має набагато нижчу вартість, ніж експорт свиней. В основному свині імпортуються з Бельгії (50 млн євро), Данії (33 млн євро) та Німеччини (23 млн євро).

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *