promo-zsm
promo-zsm

Світові ціни на м’ясо в березні зросли на 2,3%

Світові ціни на м'ясо в березні зросли на 2,3%
НС_CIAB_АМГ

Зростання цін на м’ясо птиці та свиней призвело до того, що в березні індекс цін на м’ясо ФАО підскочив на 2,3% до 98,9 бали, повідомляє ФАО. Хоча у порівнянні з березнем 2020 року, індекс цін ФАО цього місяця нижче на 0,5%. Індекс цін на м’ясо зріс завдяки імпорту в Китай та зростання внутрішніх продажів у Європі. Відбулось це напередодні святкування Великодня, що підкріпило зростання котирувань птиці та свиней. Ціни на м’ясо ВРХ залишалися стабільними. Натомість, ціни на овече м’ясо впали через збільшення поставок з Нової Зеландії, оскільки фермери рано розвантажували тварин через переважну суху погоду.

Світові ціни на м'ясо в березні зросли на 2,3%

В цілому світові ціни на продовольчі товари зросли в березні, відзначаючи їх десяте поспіль щомісячне зростання. Індекс цін на продовольство ФАО відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари. У березні він становив в середньому 118,5 балів, що на 2,1 відсотка вище, ніж у лютому. Це найвищий рівнь з червня 2014 року.

На відміну від цього, індекс цін на зернові культури ФАО впав на 1,8 відсотка, але він все ще на 26,5 відсотка вищий, ніж у березні 2020 року. Найбільше знизились експортні ціни на пшеницю, що відображає загалом добрі поставки та сприятливі перспективи виробництва 2021 сільськогосподарських культур. Ціни на кукурудзу та рис також знизились, тоді як на сорго подорожчали. Індекс цін на цукор ФАО за місяць знизився на 4,0 відсотка, що спричинено перспективами великого експорту з Індії.

Читайте також: Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 12 – 18 квітня

У публікації ФАО додається, що на відміну від інших товарних груп, більшість цін, використаних при розрахунку Індексу цін на м’ясо ФАО, недоступні, коли Індекс цін на продовольство ФАО обчислюється та публікується. Отже, значення Індексу цін на м’ясо за останні місяці виходить із суміші прогнозованих та спостережуваних цін.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *