promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 10 – 16 травня

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 10 – 16 травня
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогнозні закупівельні ціни на 10 – 16 травня 2021 року: 44 – 45 грн/кг на свиней живою вагою.

Наступного тижня травневі свята закінчуються і ціна, ймовірно, дещо зменшиться до 44-45 грн/кг, і все ж буде вищою ніж у квітні. Крім цього, ціна є вищою на 6 грн у порівнянні з 19-тим тижнем 2020 року (42 грн/кг) у перерахунку з ПДВ 20%.

НС_CIAB_АМГ

Очікується, що через послаблення карантинних обмежень, попит на м’ясо у травні, особливо на шашлик, буде вищим за минулий рік, не дивлячись на нетипове похолодання на травневі. Високий попит є традиційним для України, оскільки травень для українців – це “період шашликів”.

Нагадаємо, що в Україні травень був проголошений “Місяцем м’яса”. В Асоціації “М’ясної галузі” очікують, що підвищення попиту з боку споживачів у цей період допоможе м’ясній галузі та свинарству України підтримати виробників і переробників, недопустити зниження цін на м’ясо через надлишок пропозиції.

Свинарство за рентабельністю інвестицій може не поступатися птахівництву, і цьому вже є реальні приклади, детальніше у статті.

Ціна на свиней та ситуація у світі

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 10 – 16 травня
Джерело: Євростат

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней зменшилась до 1,42 євро/кг (48 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,01 євро/кг (34 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Динаміка цін у світі:
🔻 1,62 €/кг (-1,2%) у ЄС
🟢 1,51 €/кг (+28,21%) у Бразилії
🟢 2,04 €/кг (+7,93%) у США
🟢 1,6 €/кг (+2,64%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *