Виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі” Микола Бабенко повідомив, що ціни на свинину та м’ясну продукцію зі свинини зростуть, але незначно.
Згідно з інформацією, що надали учасники Асоціації “М’ясної галузі” – роздрібні ціни на свинину будуть залишатися на рівні минулого року – від 100 – 110 грн/кг. Шашлик із свинини 130-150 грн/кг – ціна підвищиться менше ніж на 10% у порівнянні з минулим роком.
Кінцеву ціну для споживача встановлюють національні торговельні мережі та фірмова торгівля м’ясом. Асоціація “М’ясної галузі” закликає представників торгівлі долучитись до Місяця м’яса та не завищувати ціни на м’ясо на травневі. Асоціація пропонує заробляти у цей час не збільшеною ціною, а збільшенням попиту завдяки нижчій ціні.
Читайте також:
Травень оголошений в Україні місяцем м’яса
Україна має найменший у Європі показник споживання м’яса в рік на одну людину – 45 кг, з яких свинина лише 15 кг. У сусідніх країн споживання свинини в 2-3 рази більше, ніж в Україні. Зазначимо також, що рекомендована медиками норма споживання м’яса в рік на людину – 80 кг.
Виконавчий директор Асоціації зазначив, що виробники постачають свиней у великому обсязі, свинарство – єдина галузь, яка не зменшила поголів’я у 2021 році, а навпаки – наростила. На травневих буде збільшений попит з боку споживачів, тому вся продукція буде реалізована. Очікується, що попит на м’ясо на травневих цього року збільшиться на 10% у порівнянні з минулим роком.
Крім того, керівник зазначив, що саме завдяки великому об’єму постачання свиней і високому попиту, м’ясо на полицях не буде затримуватись і буде свіжим.
“М’ясокомбінати, що є учасниками Асоціації “М’ясної галузі” роблять усе, щоб на полицях магазинів були лише свіжі та якісні товари за доступними цінами, щоб всі наші споживачі відсвяткували закінчення Великого посту і Великдень разом із травневими святами. Усі матимуть можливість на травневих придбати м’ясо до столу та на шашлик за доступними цінами. Ми закликаємо українців купувати більше м’яса у травні, щоб підтримати м’ясну галузь та свинарство України”, – додав очільник.
Микола Бабенко завірив, що ціни штучно піднімати ніхто не буде. Ціна буде формуватись, як і раніше, лише попитом і пропозицією.
Виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі” закликає українців їсти більше м’яса у Місяць м’яса. Травневі – це можливість провести більше часу на природі у колі сім’ї, друзів чи колег і провести цей місяць смачно.
Більше інформації про Місяць м’яса читайте на сайті та фейсбук Асоціації “М’ясної галузі”.