

У вересні середній індекс цін на м’ясо, за даними ФАО, склав 119,6 пункту, що на 0,4 пункту (0,4%) більше, ніж у серпні, і на 5,5 пункту (4,8%) вище, ніж рік тому. Зростання індексу зумовлено підвищенням цін на м’ясо птиці, що сталося завдяки високому імпортному попиту на бразильське м’ясо після пом’якшення торгових обмежень, пов’язаних із хворобою Ньюкасла.
Міжнародні ціни на яловичину залишилися стабільними через достатні запаси з провідних країн-виробників, які задовольняли світовий імпортний попит. Світові ціни на свинину також залишилися на тому ж рівні завдяки адекватним глобальним пропозиціям, що покривали зростаючий попит, особливо у Європейському Союзі. У той же час міжнародні ціни на баранину зазнали незначного зниження, здебільшого через низький імпортний попит з Китаю.