27 серпня відзначили День сала — новітнє свято, яке було започатковане в Україні кілька років тому. Це свято підкреслює важливість сала як символу української кухні та культурної спадщини. Наші предки споживали сало регулярно, і сьогодні це свято — можливість відзначити традиції та насолодитися цим неперевершеним продуктом.
Сало не тільки відрізняється своїм неповторним смаком, але й має численні корисні властивості. Воно багате на вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен і, що найголовніше, арахідонову кислоту, яка сприяє нормальному функціонуванню мозку, серця та нирок.
Вчора в Інституті свинарства і АПВ НААН відбувся круглий стіл, присвячений цьому святу. На заході обговорювались питання покращення якості сала від традиційних порід свиней, зокрема миргородської, що славиться своєю чудовою якістю.
Нехай ваше меню завжди доповнює найкраще сало, яке зберігає всі свої корисні властивості і є справжньою національною гордістю України!