promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 30 січня – 6 лютого

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 30 січня – 6 лютого
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 31 січня – 6 лютого 2022 року: 43-44 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціни на свиней залишаться і далі без змін на рівні 43-44 грн/кг.

Ціни на свиней впродовж всього 2021 року в Україні були рекордно високими у порівнянні з країнами ЄС, вищими на 20-30%. Високі ціни на свиней в Україні стали причиною збільшення імпорту свинини на 45% в 2021 році. В 2022 році ціни на свиней в Україні також залишаються вищими на 20-30% за країни ЄС.

Жорстка конкуренція в світовому ринку торгівлі мʼясом стимулює українських виробників знижувати собівартість вирощування свиней, хоча б до рівня країн ЄС – 35 грн/кг (25 грн/кг в 2020 році і раніше).

На фоні глобального подорожчання цін на продукти харчування – продовольство стає такою ж твердою валютою, як нафта і газ. Зниження собівартості відкриває шляхи українським підприємствам в глобальний ринок, створення нових робочих місць, наповнення економіки мільярдами євро щорічно.

Ціни на свиней в Західній Європі знаходяться на історичному мінімумі. На німецькій біржі VEZG ціна на наступний тиждень на напівтуші кондиційних свиней  1,20 євро/кг (32 грн/кг), на напівтуші свиноматок 0,60 євро/кг (19 грн/кг), на 25 кг поросят – 23 євро/голова (745 грн/голова). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живець також дещо знизилась – 4,10 злотий/кг (30 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 3,4 – 4,7 злотих/кг (27 – 34 грн/кг).

Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🟢 1,33 €/кг (+0%) у ЄС
🔻  1,09 €/кг (-3%) у Бразилії
🟢 1,29 €/кг (+11%) у США
🟢 1,25 €/кг (-3%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *