promo-zsm
promo-zsm

Генетичний прогрес TN70: стійкіші свиноматки, збільшення поросят і краща відгодівля

Генетичний прогрес TN70: стійкіші свиноматки, збільшення поросят і краща відгодівля
pigcentre

Останній генетичний прогрес, досягнутий у популяціях Norsvin Landrace і Z-лінії на нуклеусних фермах Topigs Norsvin, вражає. Ці дві лінії є основою для свиноматки TN70. На рівні споживачів генетичне покращення у свиноматки TN70 можна очікувати протягом наступних 5 років.

Це покращення відбувається завдяки нашому генетичному прогресу і є чудовим прикладом збалансованого підходу до розведення генетики Topigs Norsvin.

>> На 1 порося більше на відлученні

За останні 5 років генетична тенденція для живого опоросу  в середньому покращилася на 0,75 поросята на опорос. Це не призвело до підвищення смертності при відлученні тварин. Навпаки, кількість мертвонароджених в опоросі зменшилась на 0,2, а смертність перед відлученням зменшилась на 2,8%. Вага при народженні та однорідність опоросу також не зазнали негативного впливу.

>> Збільшення тривалості життя свиноматки

Разом із збільшенням продуктивності, тривалість життя свиноматки також покращилася. Майбутні TN70 будуть ще сильнішими і даватимуть більше опоросу. Фертильність свиноматки також покращиться, оскільки інтервал між відлученням та осіменінням буде скорочуватися.

topigs norsvin

>> Вищий на 75 грам добовий приріст і покращення якості туші

За останні 5 років генетичне вдосконалення ліній призвело до більшого приросту відгодівлі – на 75 грамів на день. За цей період також покращилася якість туші.

>> На 16 кілограмів менше корму на етапі відгодівлі.

Значний генетичний прогрес досягається і на етапі відгодівлі. За останні 5 років генетичний прогрес зменшив кількість кормів, необхідних на стадії відгодівлі, приблизно на 16 кг на свиню.

Це зниження базується на схрещуванні TN Tempo x TN70 і досягне ферм клієнтів протягом наступних 5 років. Ця покращена ефективність корму означає не тільки зниження виробничих витрат, але й менший вплив на навколишнє середовище.

Джерело: topigsnorsvin.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *