Чому подорожчає м’ясо – Микола Бабенко для Agro FM

Чому подорожчає м'ясо - Микола Бабенко для Agro FM
pigcentre

«В 2019 році ми попереджали про ризики перевитрат кормів в українському свинарстві. В 2020 році корми подорожчали на 50%. Тепер в 2021 році свинарі ризикують отримати збитки в 1000 – 2000 грн на кожні 100 кг живої маси свиней» – говорить виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі» Микола Бабенко.

Також експерт розповів про ситуацію в ЄС: «У Польщі через зниження цін на свиней до 30 грн/кг, збитки свинокомплексів складають 500 грн на 100 кг живої маси. Собівартість свиней за новими цінами на корми в Польщі виросла до 35 грн/кг.

В Україні в цей же час ціна закупки свиней підприємствами мʼясної галузі 45 грн/кг і українські свинарі так само скаржаться на збитки. У багатьох свинарів в Україні собівартість свиней з ринковими цінами на корми досягла 45 грн/кг і, навіть, більше.

Ціни на мʼясо в світі можуть зрости з 2 кварталу 2022 року на 50%. Доходи українців найнижчі в Європі, а витрати на продукти харчування складають до 60% доходів, тоді як в країнах ЄС в 3-6 разів менше – 10-20% доходів населення витрачає на продукти. Українці вже недоїдають – в 2-3 рази менше споживають мʼяса і молока. Такий ріст цін на мʼясо – це продовольча катастрофа і загроза здоровʼю нації», вважає Миколи Бабенко.

Повне інтервʼю для Agro FM:

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *