promo-zsm
promo-zsm

Пташиний грип поширюється світом

Пташиний грип поширюється світом

Понад 40 країн повідомили про спалахи хвороби протягом останніх 4 місяців. Міжнародні організації попереджають, що очікується подальше зростання спалахів в найближчі місяці.

Загроза пташиного грипу нависає над світовою птахівничою промисловістю, оскільки зараз вірус присутній в Європі, Азії, Північній Америці та Африці. Найбільший вплив відчули європейські виробники: за останні чотири місяці було зареєстровано велику кількість спалахів у Польщі, Україні, Франції, Італії, Великобританії, Нідерландах, Німеччині, а також в Росії.

Але ситуація відновлюється не тільки в Європі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (OIE), протягом останніх місяців 40 країн Європи, Азії, Північної Америки та Африки робили все можливе, аби утримати загрозу під контролем.

З початку 2022 року в Ізраїлі було вибраковано понад мільйон птахів в межах боротьби з вірусом. Підтипи H5N1, H5N3, H5N4, H5N5, H5N6 і H5N8 циркулюють у популяціях птахів по всьому світу, що викликає занепокоєння в OIE, які назвали це «безпрецедентним епідеміологічно складним ландшафтом».

Минулого місяця генеральний директор OIE Моніка Елойт повідомила: цього разу ситуація складніша і ризикованіша, оскільки ми бачимо, що з’являється більше типів вірусу. Згодом може існувати ризик того, що вірус мутує або змішається з вірусом людського грипу, який може передаватися між людьми».

Крім того, Федеральний науково-дослідний інститут здоров’я тварин Німеччини, Інститут Фрідріха Леффлера, повідомив німецькому Deutsche Presse-Agentur (DPA), що Європа переживає свою «найсильнішу епідемію пташиного грипу в історії».

Прес-центр інституту додав, що вірус поширюється по всьому континенту та по всьому світу, нові випадки реєструються щодня. Останні спалахи пташиного грипу, про які повідомлялося цього тижня, були в США, штат Індіана, де вірус був знайдений на фермі індиків з 29 000 птахів.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *