promo-zsm
promo-zsm

У Китаї зареєстрований перший в світі випадок зараження людини пташиним грипом H10N3

У Китаї зареєстрований перший в світі випадок зараження людини пташиним грипом H10N3

Чоловіка віком 41 рік госпіталізували до лікарні через симптоми ГРВІ, зокрема спостерігалась підвищена температура. Виявилось, що це – пташиний грип.

У Китаї зареєстрували перший випадок захворювання людини пташиним грипом штаму H10N3. Про це йдеться в повідомленні міністерства охорони здоров’я міського округу Чженьцзян провінції Цзянсу КНР. 

Всіх хто контактував із зараженим перевірили, нових заражень не виявлено.

Згідно даних відомства зараженим став 41-річний чоловік, якого госпіталізували з підвищенням температури ще 28 квітня, за п’ять днів до того у нього також спостерігались інші симптоми ГРВІ. Лише через місяць, 28 травня, виявилось, що це – пташиний грип H10N3.

У вівторок в китайських службах охорони здоров’я відзначили, що “ризик широкомасштабного поширення вірусу маловірогідний”. І на сьогоднішній день стан інфікованого оцінюється як стабільний.

Також Національна комісія охорони здоров’я КНР відмітила, що це перший випадок захворювання людини пташиним грипом H10N3 в світі.

H10N3 для домашньої птиці – низькопатогенний або “менш небезпечний” варіант вірусу, ніж інші відомі зараз.

Генетичний аналіз показав, що вірус не здатний масштабно інфікувати людей, а цей випадок – рідка міжвидова передача від птаха до людини. Ризик поширення патогена серед людей “надзвичайно низький”, уточнили біологи.

Останній спалах пташиного грипу був зафіксований в Китаї в кінці 2016 – початку 2017 року, але з іншим штамом вірусу H7N9.

Нагадаємо, цього року на півдні Росії виявили новий штам пташинго грипу у семи співробітників птахофабрики.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *